default avatar Hoşgeldin, Ziyaretçi: Aşağıdaki form ve bağlantıları kullanarak sitemize giriş/kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 Şifremi Unuttum?  Yardım  Üye Ol Tarih: 25.03.2023, Saat: 10:45


Konu Bilgileri
  • Yazar: saklikentfm
  • Okunma: 1424
  • Yorumlar: 0
Konu Kalitesi: % 0
Paylaş:

Konuyu Okuyanlar

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu içi Arama..

Hızlı Menü
Hızlı Menü:

Benim ek kutum
Benim sidebox kutu içeriğim

Basur - Hemoroid

Yazar Konuyu Başlatan: saklikentfm - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 1425 - Yorum Toplam Yorumlar: 0
Konu Kalitesi: % 0
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

saklikentfm
Admin Grubu
******
Admin Grubu
user avatar
Durum: Çevrimdışı
Konu Sayısı: 48
Yorum Sayısı: 51
Üyelik Tarihi: 01.07.2015
Rep Puanı: 2


Kişisel Bilgileri: v
Yorum: #1
Konu Tarihi: 12.07.2015 12:13
Beslenme programıyla kontrol edilebilen bir hastalıktır. Ancak genellikle cerrahi müdahale gerekmektedir. Basur hastalığı makat bölgesinde gerçekleşmektedir. Makat bölgesinde bulunan toplardamarlar varis gibi genişlemektedir.

Basurlar genel anlamda ikiye ayrılmaktadır. Bunlar birincil ve ikincil basurlardır:

Birincil basurlar: Sık görülmektedir. Makat bölgesinde bulunan toplardamar ağının gerçek hastalığıdır. Anüs bölgesinde bulunmaktadır. Genellikle 25 ile 30 yaş arasında görülmektedir.

İkincil basurlar: Kapıtoplardamarı düzeyindeki kan akışının engellenmesi sonucu gelişmektedir. Bazı hastalıklar basura neden olabilmektedir. Örnekğin siroz hastalığı ikincil basura neden olabilir.

Basur hastalığına genelde toplardamar ilithapları ve toplardamar bozuklukları neden olmaktadır. Basur durumunu kolaylaştıran haller vardır. Fazla alkol tüketimi, baharatlı ve acı yiyecekler almak, aşırı yemek yemek, üst üste meydana gelen gebelik durumu basur hastalığına neden olabilir.

Ayrıca makat bölgesine zarar verebilecek bisiklet ve binicilik gibi sporlarla uğraşmak basur oluşumuna hız vermektedir.

Basur klinik açıdan dış basur ve iç basur olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.:

Dış basur: Anüs bölgesinin kapanmasını sağlayan kasın altındaki toplardamardaki genişlemeyle meydana gelmektedir.

İç Basur: Anüs bölgesinin kapanmasını sağlayan büzgen kasın üstündeki toplardamarın genişlemesi sonucu meydana gelir. İç ve dış basurlar birlikte gerçekleşebilir. Ancak sadece bir basur türü hastada bulunuyorsa bu tür genellikle dış basurdur. İç basurun en önemli göstermesi mukoza sarkması ve mukoza boğulmasıdır. İç basur aşağı doğru sarkarak makattan sarkma eğiliminde bulunmaktadır

Dış basur dışkı genişlemesi sonucu dışarıya sarkmaktadır. Kanama yaparak kansızlık ve iltihaplanmaya neden olur.

Basur Hastalığının Belirtileri

– Makat bölgesinde meydana gelen kanama basurun en fazla görülen belirtisidir.Genelde ilk belirti olmak ile birlikte uzman hekime başvurulması önerilmektedir.
– İltihaplanma basurun diğer bir belirtisidir.Genişlemiş toplardamarda meydana gelmektedir.İltihaplanmış olan basur memeleri genişler ve şişer.Bu durumlar hastaya ağrı vermektedir.

– Dışkılanma olayında kişinin ağrısının olması başka bir belirtidir.

– Basur kanamaları az bile olsa bu kanamanın özellikle her dışkılamada gerçekleşmesi sonucu bir süre sonra hastada kansızlık meydana gelmektedir.

Tedavi Yolları

– Bazı önlemlere dayanmaktadır. Hastaya düzenli dışkılama önerilir. Bu şekilde dışkı bağırsak içinda daha az bir süre kalmaktadır.

– Basurdan kurtulmak için hastanın beslenmesine de dikkat etmesi gerekmektedir. Özellikle baharatlı ve acı besinler tüketmemektir. Ayrıca fazla yemek yemesi engellenmelidir. Çünkü aşırı yemek sindirim kanallarına zarar vermektedir. Ayrıca hardal,alkol ve kahve gibi ürünlerden uzak durması gerekmektedir.
– Basur olan hastada kabızlık problemi varsa bu sorun vazelin ve ya lanolin yağı kullanılarak çözülebilmektedir.

– Sıcak oturma banyoları basur hastalığına iyi gelmektedir.

– Basur hastalığından kurtulmanın bir başka yolu ise yaşayış tarzımızdaki değişiklikle olur. Durağan ve hareketsiz bir şekilde olan kişiler bu tarzlarını değiştirmelidir.
Cerrahi Yöntem
Basur hatalığının ileri aşamalarında gerekmektedir. Tıbbi müdahalenin yetersiz kalması sonucu uygulanır. Kriyoşirüji yöntemi uygulanmaktadır. Sıvı azot ve ya azot protoksitle birlikte dondurucu bir alet kullanılarak basur memeleri çıkarılmaktadır. Ancak kriyoşirüjünün uygulanma alanı biraz kısıtlıdır. Çünkü bu tedavi yöntemi fazla büyümemiş ve iltihaplanmamış basurda etkilidir. Bu tedavi hastanede kalmamızı gerektirmemektedir. Ağrısız ve sızısız bir cerrahi müdahaledir. Fakat bir kaç gün ishal olmamıza neden olabilmektedir.

Bunun yanında Hemoroidektomi denilen bir tedavi yöntemi daha vardır. Tıbbi tedavinin yetersiz kaldığı alanlarda uygulanmaktadır. Ağrı, kanama gibi sıkıntıları olan hastalar için uygundur .Ameliyat sonrası hasta ağrı çekmektedir. Hastanede bir kaç gün yatmayı gerektirmektedir.Ancak ameliyat etkili ve başarılı sonuçlar vermektedir. Ameliyat sonrasında hasta kendine dikkat etmelidir.


Konu Bağlantı Araçları
Basur - Hemoroid Konusunun Linki Direkt Link
Basur - Hemoroid Konusunun HTML Kodu HTML Link
Basur - Hemoroid Konusu BBCode Linki BBCode Link
Basur - Hemoroid Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Basur - Hemoroid indir, Basur - Hemoroid Videosu, Basur - Hemoroid online izle, Basur - Hemoroid Bedava indir, Basur - Hemoroid Yükle, Basur - Hemoroid Hakkında, Basur - Hemoroid nedir, Basur - Hemoroid Free indir, Basur - Hemoroid oyunu, Basur - Hemoroid download


Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü:
Hızlı Menü: